Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Onderwijs op afstand op de Vuurvlinder

Onderwijs op afstand – Inspiratie

Op dit moment ontstaan er in de Lucasscholen veel mooie initiatieven rondom Onderwijs op afstand. In het kader van 'leren van en met elkaar' willen we hier aandacht aan besteden en elkaar inspireren.  Lees in onderstaand voorbeeld hoe Lucasschool de Vuurvlinder onderwijs op afstand oppakt.

 

Hoe geven jullie vorm aan onderwijs op afstand? 

Binnen onze leerkansen profielvakken hebben wij het thema “Ruimte” opgedeeld in de vakken Beeldende vorming, Sport, Engels, Mediawijsheid, Muziek en Techniek. Per vak hebben wij een ‘beeldverhaal’ in een powerpointpresentatie die we de kinderen via hun ouders delen. Via de linkjes die erin staan vinden de leerlingen opdrachten, filmpjes en werkbladen. Zij mailen hun foto’s en filmpjes naar ons zodat wij dat weer in de presentatie plaatsen en de rest het ook kan zien.


Waar loop je tegenaan? 
We krijgen positieve reacties, maar gezien onze doelgroep (expats en ambassadepersoneel) missen veel ouders aanvullende uitleg in de Engelse taal.  De behoefte aan het werken in Teams is groot. Dat zijn we op dit moment aan het uitzoeken.

 

Heb je tips voor anderen?

De gedrevenheid van mijn team is momenteel zo groot, dat ik een app verbod in de avond heb ingesteld! De balans privé-werk dreigt al gauw te vervagen. Mijn advies is juist in deze tijd op je grenzen te letten, zodat je ook na deze hectische periode voldoende energie hebt om je werk goed uit te oefenen.

Heb je een vraag aan de Vuurvlinder of wil je een ervaring delen? Klik hier.

 

Foto: Voorbeeld van de powerpointpresentatie
Andere verhalen