Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Onderwijs op afstand het het Edith Stein college

Onderwijs op afstand – Inspiratie

Op dit moment ontstaan er in de Lucasscholen veel mooie initiatieven rondom Onderwijs op afstand. In het kader van 'leren van en met elkaar' willen we hier aandacht aan besteden en elkaar inspireren. Lees in onderstaand voorbeeld hoe Lucasschool het Edith Steincollege onderwijs op afstand oppakt.

 

Hoe geven jullie vorm aan onderwijs op afstand? 

Een mooi voorbeeld is de les “ Democratie” van onze docent Maatschappijleer via ons

you-tube kanaal, waarbij we een bereik hadden van meer dan 200 kijkers!

Gastspreker was Loek Hermans (ex-minister OCW, -burgemeester- eerste kamerlid, -commissaris Koningin).

 

Hoe werkt dat dan? 

De Havo 4 leerlingen konden hun vragen online stellen, terwijl de gastspreker zijn politieke ervaringen deelde. De docent was op de achtergrond actief als moderator met de chatfunctie om vragen en antwoorden door te geven en rare opmerkingen te verwijderen. We zijn blij dat het lesgeven op afstand technisch werkt en we onze leerlingen kunnen bereiken. Interesse? Ga dan via onze schoolsite naar 'streaming lessen': ons you-tube kanaal. Inmiddels leren wij ook meer geavanceerde manieren om lessen te streamen, via thuis, met beeld in beeld (bv. via streamyard).

 

Heb je tips?

Waar wij vorige week onze docenten (die dat best spannend vonden) uitleg gaven over onderwijs op afstand, lijkt het een week later normaal en geven zij elkaar tips. Ook hoe je beter je les in kunt richten. Want waar je normaal zo'n 50 minuten mee bezig ben, “jas” je het materiaal er nu in de helft van de tijd doorheen. Geen opstartproblemen, verstoorders of andere randzaken die je les in de war kunnen schoppen. Gelukkig kunnen leerlingen tijdens de live uitzendingen chatten en heb je toch het gevoel dat de les interactief is. Dat wordt wennen als we weer naar een "normale" situatie terugkeren!

 

Heb je een vraag aan  het Edith Stein College of wil je een ervaring delen? Klik hier.
Andere verhalen