Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Lucas op Koers

14 januari 2022
Vier jaar geleden zette Lucas Onderwijs de Koersbeweging 2022 uit. Nu is het moment daar om terug te blikken en vooruit te kijken richting een nieuwe koers. Want was is er afgelopen jaren op de scholen veel ondernomen, geleerd en bereikt. En nog steeds. Elke dag. Vol trots presenteren we dan ook Lucas op Koers
Verder lezen ›

Telefoonstoring (geüpdatet bericht 14/1)

14 januari 2022
Update vrijdag 14/1: de telefoniestoring is verholpen. Lucas Onderwijs is weer telefonisch bereikbaar

 

 
Verder lezen ›

VMBOpen wint Lucas Onderwijsprijs 2021

11 januari 2022
Traditiegetrouw werd tijdens de nieuwjaarsreceptie – dit jaar op maandag 10 januari – de Lucas Onderwijsprijs uitgereikt. De winnaar van dit jaar: VMBOpen! Een buitengewone samenwerking tussen basisscholen en vmbo-scholen van Lucas Onderwijs, met als doel de kennis over het vmbo bij groep 8-leerkrachten en leerlingen met een vmbo-preadvies te vergroten.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
32
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Instructeur/docent Verzorging/dienstverlening en zorg, Hofstede College

uur per week
Ben jij de enthousiaste en bevlogen instructeur/docent die, samen met een collega-vakdocent, met passie en op vakkundige wijze aan de slag wil gaan in dit mooie praktijkvak? Wil jij het verschil maken voor leerlingen die net dat beetje extra nodig hebben? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Het Hofstede College is  op zoek naar een instructeur/docent verzorging. Het betreft een functie van 0.6 – 0.8 FTE, per 1 mei 2022. 

(Avond)conciërge ISW Hoogeland

uur per week
ISW Hoogeland is op zoek naar een (avond)conciërge voor 0,4 fte.

Leerkracht onderbouw Kindcentrum Bamboe

uur per week
Kindcentrum Bamboek is met ingang van 1 februari 2022 op zoek naar een leerkracht voor de onderbouw (groep 1-2) voor 40 uur.

Docent verkoop/retail, administratie en logistiek, Hofstede College

uur per week
Ben jij de docent, die zich focust op de talenten van leerlingen? Zie jij het als jouw taak om aan de slag te gaan met deze leerlingen om hun talenten te ontplooien? Ga jij hierbij een uitdaging niet uit de weg? Het Hofstede College is op zoek naar een docent verkoop/retail, administratie en logistiek”. Het betreft een functie van 0.7 – 1.0 FTE, per 1 mei 2022. 

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Komende activiteiten

18
jan

Module Inkoopbeleid en Onderhoud

dinsdag 18 januari 2022
Waar moet je rekening mee houden als je grote investeringen voor je school doet? Hoe werkt contractmanagement en contractbeheer? Hoe maak je een Meerjaren onderhoudsplanning (MOP)? Tijdens deze module krijg je meer te weten over het inkoopbeleid bij Lucas Onderwijs en het beheer en onderhoud van je schoolgebouw.
Verder lezen ›
19
jan

Training voor docenten met coördinerende taken in het Praktijkonderwijs

woensdag 19 januari 2022
Ben jij docent op een praktijkschool en heb je coördinerende taken? Ben je bijvoorbeeld 

leerjaarcoördinator, profielcoördinator, stage-coördinator of vakgroep-voorzitter? Waarschijnlijk moet je nu je directe collega’s aansturen. Dit vraagt om een andere rol en andere vaardigheden. 
Verder lezen ›

19
jan

Verzuimtraining groep 3: 19 januari en 23 maart 2022

woensdag 19 januari 2022
Iedere leidinggevende kan te maken krijgen met verzuim door ziekte van medewerkers. Hij/zij regisseert alle acties met betrekking tot preventie, verzuim en re-integratie. Deze tweedaagse training gaat in op de beïnvloeding van het gedrag rondom ziekteverzuim.
Verder lezen ›
8
feb

Module Wet op de privacy

dinsdag 08 februari 2022
Wat houdt de wet op privacy precies in en wat betekent dit voor mijn school? Wat mag wel en wat mag niet? In deze module krijg je informatie die je als leidinggevende van een school moet weten, werken we met praktijkvoorbeelden en is er de mogelijkheid om eigen casussen te bespreken.
Verder lezen ›
9
feb

Themaconferentie: Leescultuur in de school po

woensdag 09 februari 2022
Deze themaconferentie draait helemaal om lezen! Hoe zorg je ervoor dat leerlingen het leuk vinden om te lezen? Wat kun je doen om een 'leescultuur' te creëren in de klas en in de school? Met inspirerende lezing, verhalen uit de praktijk en praktische workshops om meteen mee aan de slag te gaan.
Verder lezen ›