Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Webinar Bewegend leren (Fit & Vaardig)

dinsdag 05 april 2022
Door te bewegen terwijl ze leren, worden leerlingen mentaal fitter en fysiek actiever. Hoe pas je bewegend leren toe in het regulier en speciaal basisonderwijs?

Fit en Vaardig op school is een lesprogramma voor groepen 3 t/m 7 waarbij kinderen op de basisschool reken en taal leren, terwijl ze bewegen. Dit wetenschappelijk bewezen programma kan zorgen voor betere leerprestaties en betere taakgerichtheid.

 

Tijdens dit webinar geeft Manon Hilbrands (project coördinator Fit en Vaardig op school) praktische tips voor het toepassen van bewegend leren in het regulier en speciaal basisonderwijs. Marck de Greeff (Hogeschool Windesheim) vertelt je over de wetenschappelijke inzichten van bewegend leren.

Over de trainers

 

Manon Hilbrands werkt als leerkracht en onderwijskundige voor het lesprogramma Fit & Vaardig. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van de lessen en geeft scholing aan leerkrachten. Daarnaast werkt ze mee aan nieuw wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegend leren en fysieke activiteit bij jonge kinderen.

 

Marck de Greeff is docent/onderzoeker op de Calo van Hogeschool Windesheim. Na zijn master Bewegingswetenschappen is hij gepromoveerd op "fysiek actieve taal- en rekenlessen bij basisschoolkinderen" (project ‘Fit en Vaardig op school’). Hier onderzocht hij de effecten van bewegend leren op de fysieke fitheid en cognitieve vaardigheden. Naast zijn werk als docent/onderzoeker is hij betrokken bij de doorontwikkeling van de Fit en Vaardig-lessen in het SBO en geeft hij workshops.Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Online
Online

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

B

Effectievere inzet

C

Sociaal-emotioneel

Bijeenkomst

Trainer: Manon Hilbrands & Marc de Greeff
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: online, de toegangslink volgt op de dag zelf
Doelgroep: leraren po/sbo
Kosten: Aan deze activiteit zijn geen kosten voor de deelnemer verbonden. 
Annuleren:
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Meld je aan