Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Instructiefilmpjes ict-basisvaardigheden

maandag 06 september 2021
Maak samen met je collega's een verzameling van instructiefilmpjes, passend bij de ICT-basisvaardigheden van je leerlingen. Aan de hand van deze filmpjes moeten zowel leerlingen als leerkrachten in staat zijn zelfstandig met een programma aan de slag te gaan. De belangrijkste basisfuncties worden uitgelegd om leerlingen nieuwsgierig te maken naar andere functies, waarna ze zelfstandig het programma verder verkennen en kunnen inzetten. 

Vanuit het programma digitale geletterdheid gaan we samen met collega-scholen filmpjes voor ICT-basisvaardigheden ontwikkelen. Op 6 september van 16.00-17.00 uur is een online startmeeting gepland. Je hoeft je voor deze sessie niet aan te melden.

Deelnemen kan via onderstaande link:

Klik hier om deel te nemen aan deze sessie 

 

Tijdens deze brainstormsessie gaan we o.a. in op de keuze van je doelgroep, de voorwaarden voor het maken van filmpjes en concrete tips om je film mee te maken. Ook gaan we in op mogelijke onderwerpen voor de instructiefilmpjes.   

 

Deelnemers kunnen op verzoek worden toegevoegd aan een specialeTeamssite waar we informatie over dit onderwerp verzamelen: teamssite: instructiefilmpjes 

Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Oefenen
Oefenen
Ontdekken
Ontdekken
Online
Online

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

F

Randvoorwaarden

Bijeenkomst

Trainer: Afdeling OK&I
Tijd: 16.00 - 17.00
Locatie: Online - zie toegangslink hierboven
Doelgroep: Leerkrachten in het po
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.