Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Groepsdynamisch werken in het onderwijs met Ivo Dokman

dinsdag 02 november 2021
Iedereen die met groepen werkt, herkent de moeite die soms nodig is om een groep draaiend te krijgen. De ongrijpbare, maar duidelijk voelbare dynamiek in een groep en de impact en het effect dat dit heeft op de wederzijdse beïnvloeding tussen leerlingen.

 

Hoe ga jij om met opvallende leerlingen en groepsdynamiek in de klas?

Je kunt hier als onderwijsprofessional wel degelijk invloed op uitoefenen. Alleen, maar ook de samenwerking met collega’s wordt daarin steeds belangrijker. Daarbij is het noodzakelijk om te weten waarom een groep zich gedraagt zoals ze dat doet en wie daar welke rol in speelt.

 

Zowel het preventief werken als het bijsturen van ongewenste dynamieken staat hierbij centraal. Hoe dit in de praktijk werkt en wat er nodig is om dit goed in kaart te brengen èn positief bij te sturen vertelt Ivo Dokman je tijdens dit webinar.

 

 

Over de trainer

Ivo Dokman is opgeleid als Leraar Lichamelijke Opvoeding en ruim tien jaar werkzaam geweest in het vo. Daarna werkte hij als opleidingsdocent op de Calo en als docent projectmanagement bij de Corporate Academy van Hogeschool Windesheim. Sinds 2010 is Ivo zelfstandig ondernemer en is hij zich gaan specialiseren in groeps- en teamdynamisch werken. Daarnaast is hij mede-ontwikkelaar en docent in de minor Groepsdynamica van Hogeschool Windesheim. Ivo is mede-auteur van het boek 'IK in de WIJ' groepsdynamisch werken in het onderwijs.

 

Klik hier voor de toegangslink.Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Online
Online

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

C

Sociaal-emotioneel

Bijeenkomst

Trainer: Ivo Dokman
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Online - je ontvangst de toegangslink een dag tevoren
Doelgroep: Leerkrachten in het vo
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Tijdig afzeggen wordt op prijs gesteld!
Meld je aan