Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Werkatelier Po√ęzie: met Hans en Monique Hagen

woensdag 03 november 2021

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Voor elke dag is een passend vers te vinden! Gedichten geven stof voor verrassende gesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen en prikkel je de fantasie en verbeeldingskracht.Hans & Monique Hagen laten zien wat je met gedichten en versjes kunt doen in de klas. Hoe je samen met leerlingen kunt onderzoeken of een gedicht waar is of niet: kun je horen wat een ander denkt? Ruikt het groene kleurpotlood echt anders dan rood…

Tijdens deze bijeenkomst ga je ook zelf aan de slag en krijg je schrijfopdrachten. Het is handig om een laptop of ander device of pen en papier mee te nemen waarop je tips kunt noteren en direct aan de slag kunt gaan. 

 

Alvast op zoek naar inspiratie en lesideeën? klik hier voor de bundel "Laat je verrassen".

Heb je al boeken van Hans en Monique Hagen op school? Je kunt een boek laten signeren na afloop van de sessie.   

Programma 

13.45 inloop
14.00 lezing en aan de slag!
15.15 signeersessie en napraten
15.30 Einde

Over de trainers

 

Hans is schrijver van onder andere de populaire boeken over Jubelientje. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en de Woutertje Pieterse Prijs voor Verkocht. Monique presenteerde 15 jaar lang het jeugdprogramma Het Klokhuis.

 

 

Gezamenlijk stelden ze de bloemlezing Ik zoek een woord samen - 167 gedichten over taal. Voor Het Parool schreven ze columns over poëzie, deze zijn gebundeld in Poëzie hardop. Hun laatste poëzie-prentenboek verscheen in 2020: Daar ben je, met illustraties van Charlotte Dematons.

 

 

Lucas Leest: tips!

2021 is het jaar van het lezen bij Lucas Onderwijs. Speciaal voor het Jonge Kind geeft kinderboekenwinkel Ver van hier een top 5 van kinderboeken. Het bijbehorende fimpje zie je hier.

 

Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Participeren
Participeren
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Ontdekken
Ontdekken

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

B

Effectievere inzet

Bijeenkomst

GEANNULEERD
Trainer: Hans en Monique Hagen
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Locatie: Groen van Prinsterschool, Paradijsstraat 51, 2275 EK Voorburg
Doelgroep: leraren onderbouw van Lucas Onderwijs
Kosten: Aan deze activiteit zijn geen kosten voor de deelnemers verbonden. 
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.