Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Actuele informatie omtrent corona

26 maart 2020 - Lucas Onderwijs
Update donderdag 26 maart Het kabinet heeft maandag 24 maart bekend gemaakt dat de centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs (inclusief het voortgezet volwassenonderwijs) dit jaar niet doorgaan. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma halen.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

19 februari 2020
Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is het voorjaarsvakantie. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

De nood is hoog: tijd voor Actie in perspectief

27 januari 2020 - Lucas Onderwijs
Maandagmiddag 27 januari boden de gezamenlijke besturen voor primair onderwijs en de gemeente Den Haag het noodplan Actie in perspectief aan minister Slob aan. Het conceptplan – dat tot stand kwam met betrokkenheid van het ministerie van OCW en de inspectie – omvat een pakket noodmaatregelen om het lerarentekort aan te pakken.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
25
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Leerkracht voor de groepen 6 t/m 8 met ingang van 1 augustus 2020 voor Nutsschool Laan van Poot

uur per week
Nutsschool Laan van Poot zoekt met ingang van 1 augustus 2020 een

enthousiaste en ambitieuze groepsleerkracht voor de groepen 6 t/m 8, 4 tot 5 dagen per week.

Docent scheikunde (1e graad bevoegdheid) m.i.v. het nieuwe schooljaar 2020-2021 voor Stanislascollege Dalton Delft

uur per week
Wij zoeken een betrokken docent Scheikunde (1e graad bevoegdheid) met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 voor 0,4 fte

Docent Nask bovenbouw VMBO basis/Kader, Corbulo College

uur per week
Het Corbulo College is op zoek naar een docent NASK voor de bovenbouw VMBO-klassen van onze school. Het betreft een o,4 FTE vacature vanaf 1 juni en een 1 FTE vanaf 1 augustus.

Leerkracht met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 voor Basisschool Liduina

uur per week
Basisschool Liduina is op zoek naar een energieke leerkracht.

Wij starten volgend schooljaar met een extra groep en zoeken daardoor een fulltimer die ons team wil komen versterken in de bovenbouw (parttime is ook bespreekbaar).

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Komende activiteiten

7
apr

Kijk je Rijk: Leren door te doen op het Corbulo College

dinsdag 07 april 2020
Techniek en technologie spelen een steeds belangrijkere rol in de huidige maatschappij. Het Corbulo college laat zien hoe je leerlingen enthousiast en kundig maakt in techniek en technologie. Verschillende vakken zijn gemakkelijk te integreren met techniek wat terugkomt in maakonderwijs. Wil jij meer weten over techniek in het onderwijs en maakonderwijs? Kom dan naar het Corbulo college.
Verder lezen ›
8
apr

Kijk je Rijk: Omgaan met diversiteit op het Edith Stein College

woensdag 08 april 2020
Veel scholen krijgen een steeds diversere populatie. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor leraren en schoolleiders. Tijdens deze Kijk je Rijk laat het Edith Stein College zien hoe de school met deze uitdagingen omgaat en hiermee kansengelijkheid probeert te vergroten.
Verder lezen ›
8
apr

Onderwijssalon: Curriculum en digitale geletterdheid

woensdag 08 april 2020
Nederland denkt na over een nieuw curriculum voor het onderwijs. Op 3 maart a.s. staat er een plenair debat in de Tweede Kamer gepland. Waar (bijna) iedereen het over eens is, is dat ICT en moderne media een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van veranderend onderwijs. Daarom is het thema van deze jaarlijkse onderwijssalon: Curriculum en digitale geletterdheid.

 
Verder lezen ›

15
apr

Miniconferentie: Het jonge kind (2) - Ontwikkeling van jonge kinderen

woensdag 15 april 2020
De tweede mini-conferentie jonge kind richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een middag vol praktische workshops met handvatten om direct de volgende dag uit te proberen in jouw eigen klas! Met een kijkje in de gastschool: Groen van Prinsterer.

 
Verder lezen ›

12
mei

Verdiepingstraining verzuimgesprekken

dinsdag 12 mei 2020
Na de meivakantie zijn er vier momenten waarop de Lucas Academie een ééndaagse verdiepingstraining in het voeren van verzuimgesprekken organiseert. Deze training sluit aan op de verzuimtraining die alle leidinggevenden eerder hebben gevolgd. De training wordt aanbevolen voor leidinggevenden die te maken hebben met een stijging van het ziekteverzuim en met de actuele trends daarin: complexe verzuimdossiers en een toename van psychische klachten. 
Verder lezen ›