Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Training Beren op de weg, spinsels in je hoofd

woensdag 09 november 2022
Pieker je veel, kun je moeilijk 'nee' zeggen? Raak je makkelijk gestrest of zie op tegen een lastig gesprek? Heb je last van uitstelgedrag of blokkeer je op kritieke momenten?

We hebben allemaal wel eens last van stress op de werkvloer. Het is de moeite waard om te onderzoeken hoe je hiermee om kunt gaan! Alleen of met een coach.

De Rationele Effectiviteitstraining (RET) genoemd, ontwikkeld door de Amerikaanse therapeut Albert Ellis, gaat ervan uit dat een deel van de ongezonde stress die wij ervaren, wordt veroorzaakt door de manier waarop wij aankijken tegen de gebeurtenissen.

 

RET kun je toepassen op je eigen leven en als coach zet je het in bij coachgesprekken. Je snapt wat de essentie is van RET. Waardoor je veel makkelijker het coachgesprek voert en werkplezier van de medewerker bevordert. Je boekt echt resultaat.

 

Deze training is bedoeld voor medewerkers die met RET willen leren hoe zij ideeën en gedachten zo kunnen sturen, dat zij ongewenste gevoelens of gedrag verminderen, zonder daarbij de werkelijkheid tekort te doen. En ook voor coaches die medewerkers in dit proces ondersteunen.

 

Deze training is onderdeel uit een reeks van ‘Tools-trainingen’ om beter zicht te krijgen op jezelf en als coach handvatten te krijgen bij lastige thema’s. De trainingen zijn los te volgen.

 

Andere trainingen uit de deze reeks zijn:

  • - Werkdruk de baas
  • - Beïnvloed anderen, begin bij jezelf
  • - LSD, het medicijn bij lastige gesprekken


Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Oefenen
Oefenen

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

F

Randvoorwaarden

Bijeenkomst

Trainer: José Voorham, bovenschools trainer en coach
Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: Lucas Onderwijs, Diamanthorst 105, Den Haag
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten, coaches, intern begeleiders of leidinggevenden bij Lucas Onderwijs.
Kosten: Er zijn voor deelnemers geen deelnamekosten.
Annuleren: Annuleren kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Daarna zal er bij de school €25,- in rekening worden gebracht. 

                                                                                                                

Meld je aan