Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Oriëntatie op Management po

woensdag 19 september 2018
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?De Lucas Academie geeft je de kans om dit te onderzoeken in de Oriëntatie op management. Het doel van de oriëntatie is om antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  • Wat houdt management op de basisschool in?

  • Is dit iets voor mij? Wil ik een leidinggevende functie?

Anders geformuleerd: welke kennis en vaardigheden (competenties) zijn vereist voor een functie in het management? Wil ik mij na deze oriëntatie hier verder op gaan richten?
 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor leerkrachten met ambitie in het basisonderwijs die zich willen ontwikkelen en oriënteren op leidinggevende functies. Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan de wijze waarop je zelf de ruimte neemt en vraagt. Als voorwaarde voor het oriëntatie traject geldt: ben je bereid jezelf ter discussie te stellen?


Opzet en inhoud

Deze training bestaat uit drie bijeenkomsten (gezamenlijk) en vraagt verder een tijdsinvestering van +/- 24 uur per deelnemer, te besteden aan o.a. een dag meelopen op een andere school (ervaringsleerplek), een interview afnemen en een reflectieverslag schrijven.
 
Voorafgaand aan de training vul je een test in die inzicht geeft in je talenten. Je start op de eerste trainingsdag met een verdere verkenning van je talenten (op basis van de vragenlijst) en maakt vervolgens de vertaalslag naar wat talentontwikkeling betekent voor leidinggeven binnen je school. Je brengt de organisatiecontext, manier van leidinggeven en de omgevingsfactoren van je school in kaart. Vanuit de organisatiecontext vul je de rol in van leidinggevende en de vaardigheden die bij deze rol passen.
Daarnaast maken we afspraken over de praktijkopdracht: het meelopen op een andere school.  
 
Tijdens de drie volgende bijeenkomsten onderzoeken de deelnemers verschillende stijlen van leidinggeven en koppelen dit aan de taken en vaardigheden van het leidinggeven.  Gedurende het traject voer je een reflectiegesprek met je eigen leidinggevende, dit gesprek vormt tevens de basis voor mogelijke vervolgstappen.


Opbrengst

Antwoord op de vragen: Wil ik een leidinggevende functie vervullen? Past leidinggeven bij mij? Welke vervolgstappen ga ik zetten?

 

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Ingrid Cloosterman, 06 11561603.


Bijeenkomsten

Trainer: José Voorham en Agnes van Waardhuizen
Locatie: Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105, Den Haag
Kosten: Er zijn geen deelnamekosten.
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.

Data

Oriëntatie op Management po (1/3)

Datum: 19 september 2018
Tijd: 13.30 - 20.30 uur
Bijzonderheden: Voor een lichte maaltijd wordt gezorgd.

Oriëntatie op Management po (2/3)

Datum: 31 oktober 2018
Tijd: 13.30 - 17.30 uur

Oriëntatie op Management po (3/3)

Datum: 28 november 2018
Tijd: 13.30 - 17.30 uur

Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk, het is vol!